Members

Meet the Team

Sara! Naša najmlajša ambasadorka, pravo sonce☀️,ampak če bi imelo sonce tko res močne prste. Pa biceps. Pa hrbet. Sej razumete, ane? Sara, sicer podmladek ŠPO Celje, zadnja leta živi med šolo, tekmami po celem svetu 🌎 in Ljubljano, kamor hodi pridno trenirat na (reprezentančne) treninge. Raztura vse našteto, poleg tega pa ko uspe, mimogrede še kaj ‘vročega’ zategne v skali🧗🏼‍♀️Superbejba, v glavnem. Naši ekipi se je pridružila med zadnjimi in ne bi mogli biti bolj navdušeni nad njeno energijo in zagnanostjo, ki jo nosi s sabo v svojem najbolj pomembnem trening pripomočku – glavi🧠. Nekaj iz nje, nam je napisala tudi spodaj:

ℹ️Tvoja najljubša preplezana linija?
💁🏽‍♀️Definitivno Histerija, ni je pa čez Dolgo kavo v Miški🤭. Važno je, da je dolga, lepa linija in preplezana v dobri družbi😊.
ℹ️Najljubša hrana ko greš plezat?
💁🏽‍♀️Mango in kakšen košček temne čokolade, če pade cukr
ℹ️Trenutno najbolj vroče zaželjen plezalni cilj?
💁🏽‍♀️Odplezat na tekmah, zlezit še kaj dobrega v skali in uživat😁
ℹ️Najljubši kos opreme iz Višinske baze?
💁🏽‍♀️Plezalni pas neon in plezalke Bullit🩰
ℹ️Kaj najraje počneš ko ne plezaš?
💁🏽‍♀️To kar vsak najstnik, spim😅. Drugače pa obožujem sprehode po hribih.
ℹ️Kakšna misel za plezalce?
💁🏽‍♀️Nič ne šuta, vse je v glavi😈

Z nasmehom na ustih predstavljamo našo ambasadorko Marijo🧗‍♀️. V tem primeru imamo nasmeh na ustih mi, Marija ga ima pa itak vedno. Občudujemo njen optimizem in prisrčnost 💗 pa njene carske plezalne avanture🌅, ki so ena bolj odštekana od druge, njene močne roke in smisel za plezanje pa so itak lahko vzor vsem po vrsti. Poleg rednega odpravljanja na odprave, plezanja doma in drugod, Marija tudi pridno dela kot radiološka inženirka. Pa to še ni vse – Marija svoje misli in občutja zliva tudi na papir in eno leto nazaj je izdala svojo prvo knjigo ✍️ – Zveričja rolada z zvezdami.

Na nekaj vprašanj pa je odgovorila takole:

ℹ️Tvoj najljubši vzpon?
👧🏼Trout in drought na Norveškem otoku Senja v navezi s Saro Jaklič.
ℹ️Najljubša hrana, ko greš plezat?
👧🏼Flapjack
ℹ️Smer, ki si jo trenutno najbolj vroče želiš preplezati?
👧🏼Mali koritniški medved v Loški steni
ℹ️Najljubši kos opreme iz Višinske baze?
👧🏼Plezalke Ocun Diamond
ℹ️Kaj najraje počneš ko ne plezaš?
👧🏼Uživam v trenutnem navdihu. Trenutno je to poslušanje gramofonskih plošč in ples.
ℹ️Najbolj bizarna stvar, ki se ti je zgodilla v zadnjem casu?
👧🏼Kokošja noga se je znasla na mojem balkonu, v bloku, 2.nadstropje. How are you doin’ Sherlock?!

En član iz naše ekipe je o Žigatu povedal:
‘Močn je v bregih’ 😁
In trditev definitivno drži. Čeprav je fizična moč Žigov močan atribut, to sploh ni edini, ki nas impresionira. Žiga je pri rosnih 30 obredel že pol sveta, plezal je po Himalaji, raztural Yosemite, Kamniško Bistrico pozna na pamet in seznam se nadaljuje… precej dolgo.
Nekako daje vtis, da živi vsaj 3 vzporedna življenja😅. Je eden izmed najbolj vsestranskih plezalcev, med drugim se lahko pohvali da ima v vseh možnih ocenjevalnih lestvicah splezano vsaj osmo stopnjo.
Ko bo Žiga ‘velik’ bo čisto pravi gorski vodnik 🏔,do takrat pa je mojster višinskih del, restavrira starinske lesene izdelke vseh vrst, vzgajao nive generacije plezalcev pri ŠPO in AO Kamnik in se sploh dobro znajde z rokami🤲🏼.
En drug član naše ekipe je komentiral da ‘je predan vsemu, česar se loti’ in menimo da je to kar primerna misel za zaključek.

Nekaj malega nam je pa o sebi napisal tudi sam:
ℹ️Tvoja najljubša preplezana linija?
🙋🏽‍♂️Zelo težko rečem, vse so odlične, ena ki mi bo za vedno ostala v spominu pa je trad smer v Maroku: La Rouge Berbere, 7b, 560m v Z steni Tadrarate.
ℹ️Najljubša hrana ko greš plezat?
🙋🏽‍♂️Banana🍌
ℹ️Smer, ki si jo trenutno najbolj vroče želiš preplezati?
🙋🏽‍♂️Več je smeri, pravzaprav me trenutno najbolj potegnejo lažje smeri in grebeni po slovenskih hribih, katere med seboj povezujem. Sam temu rečem grebenčkanje.
ℹ️Najljubši kos opreme iz Višinske baze?
🙋🏽‍♂️Varovalni pripomoček od OCUN-a: Habu
ℹ️Kaj najraje počneš, ko ne plezaš?
🙋🏽‍♂️Ko ne plezam sem tudi SUPer.
ℹ️A si kej funky?
🙋🏽‍♂️Kr precej

Tjaša je motivirana tekmovalna plezalka, ki slovenske barve na tekmah v tujini zastopa že leta. Kot da plezana kariera in redni študij na fakulteti za šport nista dovolj za 24-urni dan, Tjaša pridno gradi svojo skupnost na družabnih omrežjih, kuha, objavlja recepte, z obilico svojega znanja in izkušenj pa tudi vzgaja mladino, kot trenerka športnega plezanja. Tjaša ima za prihajajočo sezono velike cilje, do takrat pa nam je zaupala nekaj malega o sebi:

ℹ️Tvoja najljubša preplezana linija?
💁🏽‍♀️Definitivno je to Kingslayer 8c v Teru! Pa ne samo zato ker je to moja najtežja preplezana smer ampak zato, ker mi je ta dolga linija smeri, polna detajlov, povzročala kup enih preglavic, mi predstavljala velik izziv v katerega sem vložila res kar nekaj časa in truda. Nikoli ne bom pozabila olajšanja ob tem ko sem vpela vrh te smeri 🫶🏼

ℹ️Najljubša hrana ko greš plezat?
💁🏽‍♀️Domač pirin kruh s semeni, z avokadovim namazom 🥑

ℹ️Trenutno najbolj vroče zaželjen plezalni cilj?
💁🏽‍♀️Preseči svoje zmogljivosti in poleg tega ne pozabiti uživat v plezanju, kar se tekem tiče 💪🏼 Poleg tega pa najti nov hud projekt v skali!

ℹ️Najljubši kos opreme iz Višinske baze?
💁🏽‍♀️Brez pomisleka – plezalke Bullit ❤️

ℹ️Kaj najraje počneš ko ne plezaš?
💁🏽‍♀️Ko ne plezam najraje čas preživim z družino in prijatelji, rada kuham in pa seveda predajam svoje plezalno znanje naprej 🥰

ℹ️Kaj bi rekla mlajši sebi?
💁🏽‍♀️Neuspeh ni nasprotje uspeha, ampak pomemben del le-tega!

Matjaž Zorko! Med poznavalci poznam tudi kot Jakob Bizjak. Z Višinsko bazo sodeluje že od samega začetka, redno pride k nam na poslovne sestanke in spit kakšno piv… KAVO☕️🤭 Poleg tega da je Matjaž odličen plezalec, ima tudi plezalni klub. Ime mu je dal kar po svoji najljubši stvari – Dobre razmere.
Da ga boste tudi vi malo bolje spoznali, smo ga za vas vprašali tale vprašanja:

ℹ️Tvoj najljubši vzpon?
👱🏼Najbolj si bom zapomnil vzpona iz osnovne šole, po stopnicah v jedilnico, ko je bil za kosilo sladoled. Haha, če bi se to res zgodilo, bi bil sigurno moj najlubši vzpon.
ℹ️Kaj najraje ješ v plezališču?
👱🏼V plezališču za malico najraje pojem kakšen 8c, včasih bi mi teknil tudi kak 9a
ℹ️Smer, ki si jo trenutno najbolj vroče želiš preplezati?
👱🏼Trenutno, bi si najbolj vroče želel preplezati kakšno novo smer v toplejših krajih, kot je na primer Španija. Žal je treba zaslužit vsakodnevni kruh in se bom moral zadovoljit s Spominom v Paklenici 😊
ℹ️Najljubši kos opreme iz Višinske baze?
👱🏼Najljubši kos opreme v višinski bazi so brez dvoma Jožijevi zlati kodri, ki ga iz čela žal počasi zapuščajo.
ℹ️Kaj najraje počneš ko ne plezaš?
👱🏼Ko ne plezam najraje razmišljam o tem kje in kaj bom spet plezal. Briga me za keks in vse ostalo samo, da se pleza.
ℹ️Kaj bi rad bil, ko boš velik?
👱🏼Ko bom velik si želim, da se vsi plezalci na svetu med seboj razumejo, so med sabo prijatelji in v skali ne delajo umetnih oprimkov.