Žiga Oražem

Žiga Oražem

En član iz naše ekipe je o Žigatu povedal:
‘Močn je v bregih’ 😁
In trditev definitivno drži. Čeprav je fizična moč Žigov močan atribut, to sploh ni edini, ki nas impresionira. Žiga je pri rosnih 30 obredel že pol sveta, plezal je po Himalaji, raztural Yosemite, Kamniško Bistrico pozna na pamet in seznam se nadaljuje… precej dolgo.
Nekako daje vtis, da živi vsaj 3 vzporedna življenja😅. Je eden izmed najbolj vsestranskih plezalcev, med drugim se lahko pohvali da ima v vseh možnih ocenjevalnih lestvicah splezano vsaj osmo stopnjo.
Ko bo Žiga ‘velik’ bo čisto pravi gorski vodnik 🏔,do takrat pa je mojster višinskih del, restavrira starinske lesene izdelke vseh vrst, vzgajao nive generacije plezalcev pri ŠPO in AO Kamnik in se sploh dobro znajde z rokami🤲🏼.
En drug član naše ekipe je komentiral da ‘je predan vsemu, česar se loti’ in menimo da je to kar primerna misel za zaključek.

Nekaj malega nam je pa o sebi napisal tudi sam:
ℹ️Tvoja najljubša preplezana linija?
🙋🏽‍♂️Zelo težko rečem, vse so odlične, ena ki mi bo za vedno ostala v spominu pa je trad smer v Maroku: La Rouge Berbere, 7b, 560m v Z steni Tadrarate.
ℹ️Najljubša hrana ko greš plezat?
🙋🏽‍♂️Banana🍌
ℹ️Smer, ki si jo trenutno najbolj vroče želiš preplezati?
🙋🏽‍♂️Več je smeri, pravzaprav me trenutno najbolj potegnejo lažje smeri in grebeni po slovenskih hribih, katere med seboj povezujem. Sam temu rečem grebenčkanje.
ℹ️Najljubši kos opreme iz Višinske baze?
🙋🏽‍♂️Varovalni pripomoček od OCUN-a: Habu
ℹ️Kaj najraje počneš, ko ne plezaš?
🙋🏽‍♂️Ko ne plezam sem tudi SUPer.
ℹ️A si kej funky?
🙋🏽‍♂️Kr precej